11 Kasım 2011 Cuma

11 Kasım - Vizyon Filmleri

Koskocaman merhabalaar bugün ne?
11.11.11. hehehe :)
Herkes bunu konuşurken ben geri kalır mıyım? ;)

Bayram tatilleri sonrası iş başı yapmak ne kadar zordur tüm çalışanlar bilir ama bu sefer perşembeden başladığımız için 3*0 öndeyiz ne dersiniz ?
 Pazartesi de olabilirdi ,bakın Cuma geldi bile .. ;)
O halde vakit kaybetmeden bu haftanın yenilerine göz atalım..
*
  • Ölümsüzler (Immortals)
Antik Yunan’da geçen mistik filmde, genç savaşçı prens Theseus adamlarıyla kötü güçlere karşı savaş açar; tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı…


  • Gelecek Uzun Sürer
İstanbulda bir üniversitede müzik araştırmaları yapan Sumru (28), tez çalışması sırasındaki alan çalışması için birkaç aylığına ülkenin güneydoğusuna yolculuğa çıkar.
Kısa süreliğine çıktığı bu yolculuk, hayatının en uzun yolculuğuna dönüşür. Bu yolculukta Sumrunun yolu Diyarbakır sokaklarında korsan dvd satan Ahmet, Diyarbakırda tek başına kalmış, yıkık dökük kilisenin bekçisi antranik amca ve bölgede sürmekte olan savaşa tanıklık eden pek çok karakterle kesişir.

  • Beni Unutma
Olcay ve Sinan...
İkisi de genç, ikisi de henüz bekâr ama ikisi de aşka ve gerçek sevgiye olan inançlarını kaybetmiş insanlardır. Olcay (Açelya Devrim Yılhan) sevgilisi Hakan'ın (Kenan Ece) kendisini aldattığını öğrenir; Sinan (Mert Fırat) ise ani bir kararla nişanlısı Ebru'dan (Tuba Ünsal) ayrılır.
İki yaralı kalp tanıştıktan sonra hiç planlamadıkları biçimde farklı birbirlerinden etkilenir ve duygusal bir ilişkiye girerler.
Fakat Sinan’ın eski nişanlısı Ebru'nun, genç adamdan vazgeçmeye niyeti yoktur. Olcay ve Sinan'ın arasındaki taze ilişkiye bir süre sonra eski beraberliklerinin gölgesi düşecektir. Olcay’ın bazı tuhaf davranışları da aşkın, arkadaşlıkların sorgulanmasına neden olacaktır...


  • Görünmeyen
Recep ve nişanlısı Ebru'nun, Recep'in doğduğu köye yaptıkları yolculuğun hikayesi kısaca şöyle: İki genç yola çıktıklarında tek bildikleri, evlilik kararlarını paylaşacakları ufak bir aile ziyaretine gittikleridir. Birbirlerine duydukları sevgiyle gözlerine "görünmeyen" bütün farklılıkları günyüzüne çıkaracak bu yolculuk, ikisini de biraz tedirgin ederken tarih ve kader, onlara beklediklerinin çok ötesinde bir sürpriz hazırlamıştır. 1936'da Ebru ve Recep'in ailelerinin aynı topraklar üzerinde karşılaştığı, dedelerinin o dönemin önemli bir misafirinin ziyaretine eşlik ettiği ortaya çıkar. O misafir, dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Bela Bartok'tur. Paris'teki bir davette bir Türk kadınının mırıldandığı ezgiyi işittikten sonra Türk müziğini araştırmak, ezgiler ve türküler derlemek üzere binlerce kilometre katederek Adana'ya gelmiştir. Tek kaygısı sanat olan Bartok'un "görünmeyen" bir amacı olup olmadığını takibe alan devlet, peşine Ebru'nun büyükbabası Erol Soykan'ı takmıştır. Bartok'a, araştırma gezisinde Recep'in büyükbabası Ekrem Kıraç da eşlik etmiştir. Tıpkı Erol gibi Ekrem'in de bu ziyarete eşlik etmenin ötesinde 'görünmeyen' bir amacı vardır.


***************************************
 Herkese iyi h.sonları.. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea