6 Temmuz 2012 Cuma

6 Temmuz - Vizyon Filmleri

Selaaaaaaaaaam !
Blogumu çok fazla ihmal ettiğimin farkındayım 1 haftadır post girmemişim:(
En kısa zamanda kendimi toparlayacağımın sözünü verip beyaz perdenin yenilerine geçerim ;)
*


  • Peki Şimdi Nereye? (Et Maintenant, On Va Ou? - Where Do We Go Now?)


Film, memleketi Lübnan'da hiçliğin ortasındaki küçük bir köyde geçiyor. Savaşın ardından yaralarını sarmaya çabalayan köylüler Müslümanı, Hıristiyanı huzur içinde, omuz omuza birlikteliklerini sürdürmekteler. Ne var ki, dini çatışma haberleri, zaten hassas olan dengeleri bozmak üzeredir. Şiddet girdabına kapılmamaları için erkeklere hâkim olma görevini, ne pahasına olursa olsun, yine kadınlar üstlenecektir.


  • İnanılmaz Örümcek Adam (The Amazing Spider Man)


Peter Parker gerçek ailesi tarafından terk edilmiş dayısı ve yengesinin büyüttüğü dahası sosyal hayatta zayıf karakterli, lise çağında bir gençtir. Her ergenin yaşadığı "ben kimim?, nereye aitim?" sorunları daha derin sormaktadır. Bir yandan da Gwen Stacy'ye kör kütük aşıktır. Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir. Karşısına Oscorp şirketi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connor’ın laboratuvarı çıkar. Artık hiçbir şey Peter Parker eskisi gibi olmayacaktır...


  • Bu Dans Senin (Take Thes Waltz)


Margot ve Lou beş yıldır evli olan ve dışarıdan bakıldığında sorunsuz ilişki yürüten bir çifttir. Fakat Margot'un tesadüfen tanıştığı Daniel'e karşı hissettiği çekim her şeyin yönünü değiştirecektir. Zira Daniel ile engel olamadıkları cinsel yakınlaşma Margot'un kendisini daha fazla tanımasına ve evliliğinin gidişatını sorgulamasına neden olacaktır... 


  • Dedektif Dee ve Gizemli Alev (Detective Dee and the Mystery of Phantom Flame)


Uzak Doğu aksiyon sinemasına özgü dövüş sahneleri heyecanı üst seviyeye taşıyor. Uzakdoğu'ya özgü dövüş sanatlarının en canlı koreografilerle buluşması, muhteşem doğa manzaraları ile harmanlanması ve yaşanmış gerçek olaylarla kurgulanması ile oluşan WuXia türünün son dönem en dikkat çekici örneklerinden biri olan Dedektif Dee: Gizemli Alev genelde Uzak Doğu sineması özelde ise WuXia tutkunlarının kaçırmaması gereken bir seyirlik.


  • Kıyamet Kitabı (Doomsday Book)


3 farklı hikayenin iç içe geçtiği filmde "Heaven's Creation" bölümünde elektrik mühendisi Pak Do-won tarafından bir tapınağı aydınlatması için bir robot üretilir; robot tapınağın baş rahibi Hye-joo tarafından da koruma altına alınır. "A Cool New World" bölümündeyse dünyanın nüfusu bir virüs tarafından tehdit edilmektedir; insanların zombiye dönüşmesi genç bir adamın gözünden anlatılır. "Happy Birthday" bölümünde ise bir mekanik mühendisi yaklaşan bir meteoru durdurmak için yüksek kapasiteli bir robot tasarlar.


  • Aşk Sanatı (L’Art d’Aimer - The Art Of Love)


Günümüz modern ve karmaşık kadın - erkek ilişkilerinin masaya yatırıldığı romantik komedide ilişkilerin çıkmaz sokakları ve bolca aşk üçgeni mevcut. Eğlenceli aşk aksilikleriyle dolu filmin yönetmenliği ve senaristliğini de üstlenen oyuncu Emmanuel Mouret bize “aşk sanatını” öğretiyor.



****************************
Herkese iyi h.sonları.. :)

Kaynak:sinemalar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea