12 Nisan 2013 Cuma

12 Nisan - Vizyon Filmleri

Herkese kocaman merhaba :)
Nihayet bahar geldi galiba kuşlar cıvıl cıvıl işte benim mevsimim !
:)
Bu güzel havada sinemaya gitme fikri bana pek iç açıcı gelmiyorsa da meraklısı için bu haftanın yenilerine göz atalım haydi ;)

  • Oblivion


Askeri bir yönetimin eseri olan bir grup, güvendikleri ve askeri konuda deneyimli olan Jack isimli bir askeri, bir zamanlar isanların yaşadığı “Dünya” isimli gezegene keşif için yollarlar. İnsanların yok olmasından önce bu “Dünya” gezegeninde nasıl yaşadıklarını tespit için gönderilen Jack’in karşına hiç beklemediği sürprizler çıkacaktır.



  • Korkunç Bir Film 5 (Scary Movie 5)

Bazı anormal aktivitelerin olduğunu fark eden aile, güvenlik kameraları ile korunabileceğini düşünse de böyle olmadığını fark etmesi uzun sürmez.



  • Crood'lar (The Croods)

Crood'lar, kendilerini o güne kadar her türlü tehlikeden koruyan mağaraları yok edildiğinde, uzun bir yolculuğuna çıkan, dünya üzerindeki ilk ailenin tarih öncesi ve komik maceralarını anlatıyor. Büyüleyici güzellikte bir tabiatta seyahat eden Crood'lar, fantastik yaratıkların da bulunduğu inanılmaz bir dünya keşfederler ve dünyaya dair tüm fikirleri değişir. 



  • Gazeteci Çocuk (The Paperboy)

Film, bir muhabirin kardeşiyle birlikte idam sırasını bekleyen bir mahkumun adını temize çıkarma arayışlarını anlatmaktadır. Gizemli bir kadın mahkuma mektup gönderir ve bu sayede muhabirin davada ilerleme kaydetmesini sağlayayarak olaylar farklı bir boyut kazanır.



  • Zerre

Zeynep küçük kızı ve annesiyle büyük şehirde kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan bir kadındır. Büyük şehirdeki pek çok insan gibi işsizlikle mücadele eden Zeynep’i bir yandan da borçları biriken ev sahibi köşe sıkıştırır. Bu kısır döngü içinde Zeynep şehir dışından gelen bir iş teklifini mecburen kabule der ve yollara düşer. 



  • Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman

1883'te Giresun'da doğan Topal Osman, lakabını Balkan Savaşı'nda sakat kalan bacağı yüzünden aldı. I. Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nde görev alan; İzmir'in Yunanlar tarafından işgal edilmesinin ardından Karadeniz bölgesindeki Rum çetelere karşı mücadeleye başlayan Topal Osman, Mustafa Kemal tarafından 1920'de Muhafız Alayı komutanlığına getirildi. TBMM'de II. Grup olarak bilinen muhalefet grubunun önderlerinden Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey'i Mustafa Kemal'e karşı sert muhalefet izlediği gerekçesiyle 27 Mart 1923'te öldürdü. Güvenlik kuvvetlerine teslim olmayan ve Ankara'daki evinde girdiği çatışmada yaralı ele geçirilen Topal Osman, 1923'te öldü.




*************************


Herkese iyi h.sonları.. :)



Kaynak: Sinemalar.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea