16 Eylül 2011 Cuma

16 Eylül - Vizyon Filmleri

Bir haftayı daha geride bırakmaya hazırlanırken sıcak yaz akşamları artık yerini serin gecelere bıraktı.
Eylül ayına bayılıyorum :)Dışarı çıkarken ince bir hırkaya gereksinim duyuyoruz,ne üşüyoruz ne terliyoruz bunaltıcı havalar geride kaldı ..
*
2haftadır vizyon filmleri postu yapamadım sizlere bu hafta vizyonda 4yeni film bizleri bekliyor.
Konularını incelediğimde Karadedeler Olayı ve Goethe'nin İlk Aşkı ilgimi çekti.
*
  • Karadedeler Olayı

1989 yılının ocak ayında gazeteler bir köyde yaşanan garip olaylar hakkında yayınlanan bazı haberler, genç gazeteci H.B’nin ilgisini çeker. Köye giden gazeteci, oldukça korkmuş ve gergin köylülerden gece köyün çevresinde dolaşan yaratıklar olduğunu, köyün bir şekilde cinler tarafından basıldığını öğrenir. H.B., birkaç hafta köyde kalır ama olağanüstü bir şey görmeyince kamerasını köydeki bir gence emanet ederek İstanbul’a geri döner.
Üç gün sonra ise köyün jandarmaları tarafından gözaltına alınır: kamerasını emanet ettiği genç de dâhil olmak üzere köyden 7 kişi parçalanarak öldürülmüştür. H.B ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılır ama bütün eşyaları ormanda terk edilmiş olarak bulunur; kayıplara karışır... Tüm bu esrarengiz süreç boyunca kameralar kayıttadır… .

  • Goethe'nin İlk Aşkı (Goethe!)
Özgür bir ruh, değeri bilinmemiş bir şair, genç bir asi...
Onun adı JOHANN GOETHE ve ilk aşkı başkasının kaderi olmak üzere...
Alman edebiyatçı Goethe'nin gençlik yıllarında sanatının başlamasına ilham kaynağı olan aşk hikayesini konu alan film, girdiği hukuk sınavlarından geçemeyen Johann Goethe'nin yüksek mahkemede çalışması için babası tarafından küçük bir kasabaya gönderilmesiyle başlıyor. Boş zamanlarını şiir yazarak geçiren Johann, burada sıkı çalışarak amiri Kestner ile arkadaş olur. Johann, güzel ve çekici bir kız olan Lotte'ye aşık olunca ayakları yarden kesilir. Ancak Kestner'in de Lotte'ye olan ilgisi hepsinin hayatlarını tersyüz edecektir. Johann ile Lotte arasındaki bu dramatik aşk, Goethe'nin şaheserlerinden biri olan "Genç Werther'in Acıları"na ilham kaynağı olacaktır.

  • Kovboylar ve Uzaylılar (Cowboys & Aliens)
Yıl: 1873. Yer: Arizona Bölgesi. Geçmişine dair hafızasında hiçbir anı olmayan bir yabancı (Craig), yanlışlıkla Absolution adlı ıssız bir kasabaya düşer. Geçmişiyle ilgili tek ipucu bileğindeki zincirdir. Absolution kasabasıyla ilgili fark ettiği şey ise şudur: Bu kasabanın sakinleri yabancıları pek hoş karşılamaz ve demir yumruk Albay Dolarhyde (Ford) aksini emretmediği takdirde sokakta tek bir hareket bile yapamazlar. Bu kasaba korku içinde yaşayan bir kasabadır.
Fakat Absolution, gökyüzünden gelen haydutların saldırılarıyla esas korkunun ne olduğunu deneyimleyecektir. Nefes kesen bir hızla ve gözleri kör edici bir ışıkla yeri göğü inleterek çaresiz insanları teker teker kaçıran bu canavarlar kasaba sakinlerinin şimdiye dek gördükleri her şeye meydan okurlar.
Şimdiyse önceden kabul etmedikleri ‘yabancı’ kurtuluş için tek umutlarıdır. Yavaş yavaş kim olduğunu ve nereden geldiğini hatırlamaya başlayan bu silahlı soyguncu, kasaba sakinlerine uzaylı güçlere karşı koyabilme şansı verecek olan bir sırra sahip olduğunun farkına varır. Bu yabacı, anlaşılması zor gezgin Ella’nın (Olivia Wilde) yardımıyla eski düşmanları kasabalı Dolarhyde ve adamları, kanun kaçakları ve Apaçi savaşçılarından oluşan bir takım kurar. Ortak bir düşmana karşı bir araya gelen bu takım yaşamaya devam etmek için destansı bir mücadeleye girişir.

  • Çılgın Çocuklar 4D (Spy Kids - All The Time In The World 4D: Aroma - Scope)
Robert Rodriguez, çocuk serisi Spy Kids'in dördüncü bölümünü sessiz sedasız tamamladı. Her filmde oldukça renkli isimleri bir araya getirmeyi başaran yönetmen, serinin bu dördüncü bölümünde Jessica Alba'yı ön plana çıkarıyor. Kadroda Alba dışında, Antonio Banderas, Alexa Vega, Danny Trejo, Jeremy Piven ve sayısız çocuk oynuyor.

*
Havalar serinlediğine göre sinema sezonu da açılmış demektir :)
Herkese mutlu bir h.sonu dilerim :)



Kaynak:sinemalar.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea