30 Eylül 2011 Cuma

30 Eylül - Vizyon Filmleri

Sonbahar iyice yüzünü gösterdi,eylül ayı bize yağmurla veda ediyor.
Bu hafta vizyon epey kalabalık eylülün son filmleri bakalım nelermiş ?
*
  • Şeytanın İni (Red State)
Üç lise öğrencisi genç bir kadınla buluşmaya giderler. Ancak gittikleri yerde onları büyük bir tehlike beklemektedir: Yaşayış tarzlarını onaylamadıkları insanlara ayinleri sırasında türlü işkenceler yapmakta olan gizli bir tarikat. Tuzağa düşen gençlerin kurtulma çabaları bir dizi olayı tetikleyip, insanın içindeki kötülüğün sınırlarını teste tabi tutacaktır.


  • Afacan ve Kurbağa Surat (Orla Frosnapper - Freddie Frogface)
10 yaşındaki Victor ve en iyi arkadaşı Jakob yaz tatillerini; Victor'un köpeği Pølse ve Jakob'un kuzeni Clara ile takılarak, eğlence ve oyun peşinde koşarak geçirmektedir. Yaşadıkları kasabaya bir gün yetenek gösterilerinin sunulduğu bir sirk gelir. İzlediği gösterilerden etkilenen Victor; köpeği Pølse ile bir gösteri hazırlamaya başlar. Ancak kasabanın kabadayısı Freddy Frogface entrikalar çevirmeye başlayınca işlerin rengi değişir.


  • Mühürlü Köşk
Polislerden kaçan bir çete mühürlü bir köşk bulur mühürü söküp girip saklanırlar ev de lanetli ruhlar vardır çete elemanları için ölüm kalım mücadelesi başlar günahlarının bedeli bu dünyada ödenecektir.


  • Korku Evi (Dream House)
Senaryosu David Loucka tarafından yazılacak olan filmde Connecticut adlı küçük bir şehre taşınan ve kendileri için ideal bir ikametgah bulduğunu düşünen bir ailenin hikayesi anlatılacak. Zamanla ailenin babası başta olmak üzere tüm aile yeni evlerinde yeni komşularının toplu katliam yaptığını keşfedecek. Craig ailesi ile birlikte bir önceki ikametçileri öldürülen evini bulmaya çalışacak.


  • Aslan Kral (The Lion King)
“Aslan Kral” yetişkin sorumluluklarını ve orman kralı olarak belirlenen görevini kabullenmek için mücadele eden bir aslan yavrusu olan genç Simba'nın destansı maceralarını anlatır. Gözüpek aslan yavrusu Simba kral olmak için can atmaktadır. Ama kıskanç amcası Skar’ın tahta geçmek için planları vardır ve Simba’nın krallıktan sürülmesini sağlar. Yalnız ve başıboş kalan Simba, Timon adlı bir mirket ve sıcakkalpli bir domuz olan Pumbaa’yla arkadaş olur ve onların çılgın maceralarına katılır. Onların “Hakuna Matata” felsefesini ve tasasız yaşam tarzını benimseyen Simba, sorumluluklarını ihmal eder. Ta ki kaderinin farkına varıp Pride Lands’e dönerek “Hayat Çarkı”ndaki yerini geri almaya çalışana kadar...

  • Paris'te Gece Yarısı (Midnight in Paris)
İş için Paris’e gelen bir ailenin başından geçen olaylar ile yaşamlarının nasıl değiştiğini anlatıyor.

FRAGMAN

  • Eylül

Yusuf’un karısı Aslı (25) akciğer hastalığı yüzünden hastaneye yatırılmıştır. Bu içine kapanık kadın, kanser şüphesiyle ağır bir kötümserlik yaşıyordur. Aslı’nın ölüm korkusu ve yalnızlık duygusu öyle derindir ki kocası Yusuf’u kendi derdine ortak etmeyerek onu da başka bir yalnızlığa iter. Genç karı-koca, hastalık süreciyle birlikte birbirinden yavaş yavaş kopmaya başlar. Aralarındaki derin bağa rağmen birbirlerine ulaşamıyor gibidirler.
Tam bu noktada Aslı’nın hastane odasını paylaştığı Elena (22) çıkar karşımıza. Elena ülkesinden uzakta yaşam mücadelesi veren, acımasız insanların eline düşmüş, talihsiz bir kadındır. Zaten hastaneye yatış sebebi, birlikte olduğu adam tarafından şiddet gördüğü içindir. Aslı ile hastanede geçirdiği iki günden sonra, kendi yoluna devam eden Elena, bir iki günden sonra Yusuf’un tekrar karşısına çıkar. Çok güç durumda kalmıştır ve Yusuf’tan başka arayacak kimsesi yoktur.



  • Kars Öyküleri
Köyüne çok uzak olan okuluna her gün bisikletle gidip gelen Yusuf (Moto Guzzi), annesinin ölümüyle geçmişin muhasebesini yapan Nazlı (Kül), civcivi ile Ankara yollarına düşmeye karar veren Zilo, babasının geçmişi ile yüzleşemeyen Ozan (Açık Yara), ve modern çağa ayak uydurmaya çalışan, Karslı çiftçi Celal Bey (Küçük Bir Hakikat) beş farklı öykünün başkarakterleri.



*********************************
Herkese mutlu bir h.sonu dilerim. :)

Kaynak:sinemalar.com,www.fragman.web.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea