22 Nisan 2011 Cuma

22 Nisan -Vizyon Filmleri

Artık blogspot erişim yasağı kalktı, hepimiz özgürüz ,hepimiz mutluyuz yihuuuu yaşasın özgürlük!
Vizyon Filmleri postuyla kaldığımız yerden devam ediyoruz..
Bu hafta vizyon epey kalabalık tam 9 yeni film meraklısıyla buluşuyor.
Hadi bakalım neler var bu hafta beyazperdede ;

  • ÖLÜM ÇİFTLİĞİ / THE PACK
Kervan geçmez, ıssız ve karlı bir yerde Charlotte ve Max yol kenarındaki bir restaurantta duraklarlar. Ve tuvaletten geri dönmeyen Max'i aramak için Charlotte hiç bir şeyden habersiz çevreye bakınır. En sonunda vazgeçip dönmeyi düşünür ancak La Spack adlı barmen tarafından engellenir. Charlotte kimsenin geçmediği bu yerde yalnız başına korkunç gerçeklerle karşı karşıya kalır. Av mı olacaktır yoksa?

  • ÇOK MU KOMİK?
Elazığ'ın naif köyü Hüseynik'te geçen filmde, yöre halkının naif hikâyeleri beyazperdeye taşınıyor...

  • MUTLULUĞUN PEŞİNDE / RABBIT HOLE
Mutlu bir evlilikleri olan Becca ve Howie Corbett’ın yaşamı, oğulları Danny’nin bir trafik kazasında ölmesi ile alt üst olur. Çift karşılaştıkları bu yoğun acı ile baş etmeye çalışırken, bir taraftan da kendi ilişkilerinin çıkmazları ile karşılaşır.
Howie’nin acısı onu tuhaf bir nostaljiye kaptırır ve geçmişini yeniden sorgulatırken, Becca’nın yas süreciyle başa çıkma yöntemi çok daha farklı olacaktır. Becca oğlunun ölümünden sorumlu olan Jason adlı genç ile bir dostluk kurar ve onun dünyasını anlamaya çalışır. Acı Corbett çiftini farklı seçimlere sürüklerken, tehlikeli ve sürprizlerle dolu bir kendini keşfetme süreci onları beklemektedir.

  • KİMLİKSİZ / UNKNOWN
Dr. Martin Harris, Berlin gezisi sırasında bir trafik kazası geçirir ve komaya girer. Komadan çıktığında ise, karısının bile onu tanımadığını görür. Dr. Harris, bir başka kişinin kendi kimliğini çaldığını ve yerine geçtiğini görünce daha da büyük bir şoka uğrar. Kaza öncesinde tanıdığı herkes, artık onun Harris olduğuna inanmamaktadır.
Kendi kimliğini ispatlama mücadelesinde yalnızdır, yorgundur ve umutsuzdur. Bilmediği sebeplerden ötürü Gina adlı genç bir kadın ona yardım etmeye başlar.
  • ALFA ve OMEGA: EVE DÖNÜŞ MACERASI
Birbirinden farklı özelliklere sahip iki kurt olan Kate ve Humprey evlerini terk etmek zorunda kalırlar. Yaşadıkları parktan ayrılan genç kurtları, yeni evleri için çıktıkları yolculukta sıkı bir macera beklemektedir.

  • DAHA İYİ BİR DÜNYADA
Anton Danimarka’nın cennet gibi bir şehrinde oturan ve Afrika göçmen kampındaki işine trenle giden bir doktordur. Bu iki farklı dünya o ve ailesini, intikamla bağışlama arasında zor seçimlere iten anlaşmazlıklarla karşı karşıya bırakır. İki oğulları olan Anton ve karısı Marianne, ayrı yaşmaktadır. Büyük oğulları on yaşındaki Elias, okulda serserilerce rahatsız edilir. Bu durum, babası Claus’la Londra’dan taşınan yeni çocuk Christian’ın onu korumasıyla son bulur. Christian’ın annesi kansere karşı savaşını kaybetmiş ve Christian onun ölümünden fazlasıyla üzgündür. Elias ve Christian kısa zamanda sıkı bağlar kurarlar. Ama Christian Elias’ı trajik sonuçları olan bir intikam olayına karıştırınca dostlukları test edilir ve hayatları tehlikeye girer. Sonuçta insani duyguların, acıların ve empatinin karmaşıklığıyla başa çıkmalarına yardım etmek ailelerine düşer.

  • İSTİLA / MONSTERS
6 yıl önce güneş sistemimizde yeni bir yaşam kaynağı keşfeden NASA, bu yeni kaynaktan örnekler toplamıştır. Fakat bu örnekler Orta Amerika'da bir kazada dağılır. Kazanın ardından, olayın gerçekleştiği yerde yeni yaşam formu büyümeye ve gelişmeye başlar. Çok geçmez Meksika'nın tamamı yasak bölge ilan edilmiştir bile... Hikaye de bundan sonra başlar, Amerikalı bir gazeteci, patronunun kızını işte bu yasak bölgeden kurtarmaya çalışır ve macera başlar..

  • KAYIP ÖZGÜRLÜK
1990’lı yılların ortalarında İstanbul’da bir sabah, Deniz Şahin adlı bir genç, silahlı ve sivil kişiler tarafından evinin bulunduğu sokakta kaçırılır. Gencin götürüldüğü yer JİTEM adlı kontrgerilla örgütünün sorgu merkezi, kaçıranlar ise JİTEM timidir. Timin amacı, örgüt üyesi olmakla suçladıkları Deniz Şahin’den örgütün faaliyetlerine ilişkin bilgi almaktır…
Üç hafta boyunca işkence yaptıkları Deniz Şahin’den bilgi alamayan JİTEM şefi Kemal ve ekibi, elde ettikleri yeni bir istihbarat sonucunda, örgütün para kuryesi olarak suçlanan Liceli’yi kaçırırlar. Aynı sorgu üssünde uzun süre yaptıkları işkencelerde Liceli’yi çözemeyen JİTEM ekibi bu kez Liceli’nin 17 yaşındaki kız kardeşi Lili’yi kaçırıp ağabeyine karşı kullanırlar.
Asıl ”hikaye” bundan sonra başlar…

  • İÇİMDEKİ SESSİZ NEHİR
Halis 40'lı yaşlarda, geçimini kendisine ait katmer dükkanı ile sağlayan kendi halinde, insanlar tarafından sevilip sayılan bir adamdır. Eşi Ayla ile arasında yıllardır süren soğukluğu artık kanıksamıştır. Daha 16 yaşında Halis'le evlenmiş olan Ayla okumamış olmanın eksikliğini bol bol roman okuyarak ve belediyenin kadınlar için açmış olduğu kurslara katılarak gidermeye çalışır.
Hükümet tarafından yaşadıkları bu sahil kasabasına kurulması planlanan atık tesisine karşı çıkması nedeniyle merkez tarafından baskıya uğrayan belediyenin yaşadığı maddi zorluğu aşmasında diğer kasabalı kadınları da organize eden Ayla’nın tek öfkesi eşi Halis’tir.
Aynı zamanda belediye encümenliği de yapan Halis bir gün katmer dükkanına yanında çalıştırmak üzere Meznun'u alır. Başlangıçta kendisini işe aldığı için Halis'e minnettarlık duyan Meznun bir süre sonra ailenin gergin ama kanıksanmış sıradan hayatlarını yerle bir eder.


================================
Havalar artık nihayet ısınıyor bu yüzden sinemayı ben kendim adına pek tercih etmiyorum ama genede bu haftaki filmlere baktığımda MUTLULUĞUN PEŞİNDE ve KİMLİKSİZ filmleri izlemeye değer gibi geldi..
Umarım hepiniz güzel bir hafta sonu geçirirsiniz :)
Sevgilerimle :)

KAYNAK:*sinemalar.com-*youtube

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea