16 Ocak 2012 Pazartesi

Zindan Adası - {Nasıl Buldum?}


Düğün dosyası,vizyon filmleri,etkinlik postları derken izlediğim filmler hakkında yorum yapmayalı ne çok olmuş,yeni farkettim ve hemen kolları sıvadım.
Bundan böyle bu bölüme de daha sık yer vermeyi umuyorum. :)
*
Sizlere daha önce eski-yeni ayırt etmeksizin son izlediğim filmler hakkında yorumlarımı paylaşacağımı belirtmiştim,bakalım yeni bir film olmamasına karşın anca izlemeye fırsat bulabildiğim ZİNDAN ADASI 'nı nasıl  bulmuşum ?
*
Film;akıl sağlığı ve delilik üzerine ustaca tasarlanmış harika bir film.
Boston açıklarında etrafı kayalıklarla çevrili bir adada bulunan ve suçlu akıl hastalarının kapatıldığı bir akıl hastanesinde 4 gün içinde geçiyor.
Kendi çocuklarını öldürmüş bir psikopat olan Rachel’ın, kaçmanın imkansız olduğu hücresinden geride hiç iz bırakmayarak ortadan yokolması üzerine, polis şefi Teddy  ile yardımcısı Chuck  adaya gelir ve olayı soruşturmaya başlarlar.
Adada yasa dışı tedavi yöntemleriyle akıl hastaları üzerinde deneyler hatta ameliyatlar yapıldığına dair şüpheler gittikçe kuvvetlenir.
İlk yarısı biraz tekdüze giden filmin temposu 2.yarıda şaşılacak derecede artıyor,tavan yapıyor.Ve şok edici bir sonla final yapıyor.

Film de aklınıza kazınan söz şüphesiz;
'Akıl sağlığı bir seçim değildir.Üstesinden gelmeyi öylece seçemezsiniz.' 
oluyor.
Sonuç olarak;
Film çok beğendiğim ender filmlerin arasına girmeyi başarıyor,eğer bu filmi hala izlemeyenleriniz varsa mutlaka izleyin kesinlikle vakit kaybı değil !

2 yorum:

  1. Kesinlikle izleyip unutamadığım filmlerden biri, çevremde izlemeyenlere de sürekli söylüyorum mutlaka izleyin diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle canım. :) izleyenlerin pişman olmayacağı filmlerden.

      Sevgiler

      Sil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea