24 Mayıs 2013 Cuma

24 Mayıs - Vizyon Filmleri

Herkese merhaba :)
Yazı bir anda getiriverdik hal böyle olunca sinema sezonu benim için kapanmış oldu amaaa ne zamandır beklediğim Hızlı ve Öfkeli serisinin son filmi vizyona girerse sıcak mıcak dinlemem en kısa zamanda o filmi izlerim arkadaş :)

Bu hafta vizyona girenlere gelecek olursak ;

  • Hızlı Ve Öfkeli 6 (Fast & Furious 6)


Dom (Vin Diesel) ve Brian’nın (Paul Walker) Rio'da yaptıkları hırsızlıkla devirdikleri Kingpin Krallığından sonra kendilerine 100 milyon dolar kalmıştır. Bu soygundan sonra kahramanlarımız dünyaya dağılmıştır. Ancak eve dönemiyor olmaları ve sonsuza dek kaçak yaşamaları, hayatlarını yarım bırakmaktadır.



  • Günlerin Köpüğü (L'Ecume des jours)


Gerçeküstü ve şiirsel bu hikayede, idealist ve mucit bir genç olan Colin, Chloé adında Duke Ellington'ın Blues'larından birinin dünyaya gelmiş haline benzeyen genç bir kadınla tanışır. Bir aşk hikayesi olan evlilikleri Chloé'nin ilginç bir hastalığa yakalanması ve ciğerlerinde büyüyen zambak çiçeğiyle hüzüne dönüşür. Fantastik bir Paris'te Colin ise gitgide daha absürd işlerde çalışarak Chloé'yi iyileştirmeye çalışır.


  • Evde (Dans la maison)


Gizlice sınıf arkadaşlarından birinin evine giren 16 yaşında bir erkek çocuğu, Fransızca dersinde yazdığı kompozisyonlarda bu olaydan bahseder. Fransızca öğretmeniyse öğrencisini çok yetenekli bulduğu için bu kompozisyonları okumanın tadını çıkarırken bu olaydan kimseye bahsetmez. Ama bu durum başlarına dert açacaktır. Filmin yönetmenliğini François Ozon yaparken başrollerini ise Fabrice Luchini, Ernst Umhauer ve Kristin Scott paylaşıyor.



  • Bir Şarkının Peşinde (Searching for Sugar Man)


70'li yılların başlarında farkında olmadan bir müzik efsanesine dönülen Detroit'li bir yerel müzisyenin hikayesini ele alan belgesel, Sixto Rodriguez'in efsaneleşme ve ortadan kaybolma sürecini işliyor.



  • Vazgeçmem Senden (Celeste and Jesse Forever)


Birlikte. Ayrı. Her zaman. Aşık. Sonsuza kadar. Sıradışı bir romantik komedi olan Vazgeçmem Senden, ayrılmalarına rağmen ayrı kalamayan bir çiftin hikayesini anlatıyor. Celeste ve Jesse okuldayken tanışmışlar ve önce en yakın arkadaşlarken sonra kendilerini aşkın kollarına atarak genç yaşta evlenmişlerdir.  Fakat bir gün boşanma kararı alırlar. Buna rağmen her anlarını birlikte geçirmeye ve hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlık etmeye devam ederler. Bu olay çevrelerindekilere ne kadar garip gelse ve alay konusu olsa da Celeste ve Jesse bu komik durumdan gayet memnundur. Ta ki bir gün birisi için aşk kapıyı yeniden çalıncaya kadar.



  • Kollarımda Kal (À cœur ouvert)


Tanınmış ve kendilerini işlerine adayan iki cerrah olan Mila ve Javier, 10 yıldan uzun bir süredir birbirlerine delicesine aşıktır. Birbirlerine duydukları sıra dışı aşkı korumak için her zaman büyük özen göstermiş, günlük hayatın sıradanlığına boyun eğmeyi reddetmiştir. Ne var ki, Mila’nın beklenmedik hamileliği ve hastanedeki iş stresinin giderek artması karşısında, Javier çareyi daha çok içki tüketmekte bulur, bu yüzden de işinden uzaklaştırılır. İçindeki karanlık düşüncelere teslim olan Javier, eşi Mila’dan giderek uzaklaşır. Bununla birlikte, ilişkileri tehlikeye girince, Javier eşi Mila’yı geri kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.



  • Sadece Aşk (Den skaldede frisør)


İda sıradan bir hayat süren bir kuafördür. Kanser olduğunu öğrenince tedaviye başlar ve tedavi sırasında saçlarını kaybetmesi  kocası tarafından aldatıldığını öğrenmesi onu çok sarsar. Kızının düğünü için yaptığı İtalya yolculuğunda dul bir adamla tanışır.



  • Zoraki Radikal (The Reluctant Fundamentalist)


Pakistan'lı bir adam Wall Street'te başarıyı yakalamanın peşinde koşmaktadır. Kendini beklenmedik bir şekilde Amerikan Rüyası'nın bir düşmanlık krizinin ve ailesinin sürekli çağrısının arasında sıkışmış bulur. Wall Street ve Amerikan rüyasının beklediğimiz ya da düşündüğümüzün aksine o pembe ve hayal dolu görünümünün ardında aslında bir çok vazgeçiş ve geride bırakmayı gerektirdiğini, aslında bu başarının bir çok şeyi de kaybetmek olduğunun üzerinde duruyor film.



  • Kral Yolu-Olba Krallığı


Anne ve babası arkeolog olan 10-11 yaşlarında bir çocuğun dedesiyle birlikte İstanbul'da başlayıp Erdemli'de devam eden macerası. Helenistik dönem kenti olan Erdemli'de bir kazı çalışmasında başlayan, çocukların buldukları harita ile kendilerini karışık bir macera içinde bulmalarıyla devam eden tatlı ve heyecanlı bir film.





***********************


Herkese iyi h.sonları .. :)



Kaynak : Sinemalar.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea