3 Mayıs 2013 Cuma

3 Mayıs - Vizyon Filmleri

Herkese merhaba !
 1 mayıs sebebiyle hafta ortasında çalışmaya mola verince hafta sonu pek çabuk geliverdi sanki :)
Havaların ısınmasıyla doğru orantılı olarak vizyona giren filmlerin sayısında da artma oldu,bu hafta tam 9 yeni film vizyondan..

  • Iron Man 3


Tony Stark, Milyarder bir iş adamı, kahraman ve bir mucittir.  Bu sefer daha güçlü bir düşmanla karşı karşıya kalıyor.  Stark  zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak içinsadece zeka ve cesarete değil, içgüdülerine de ihtiyacı var. Bu savaşta Stark'ın kafasındaki soru filmin en can alıcı yanı: "Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?"



  • Eski Dostlar (Stand Up Guys)


Eski bir suç ortağını ihbar etmemek için haopse giren ve 28 yıl yatan Val, bu uzun cezadan sonra nihayet çıkar. Hapishanenin kapısında kendisini en iyi arkadaşı Doc beklemektedir. Beraber ekibin diğer üyesi olan Hirsch ile buluşurlar. Sıkı dostlukları hiç eskimemiştir; kazanılan ve kaybedilen özgürlükler, sadakat ve ihanetleri, eski parlak günlerin şatafatı... Hepsi bir bir geride kalmıştır. Fakat içlerinden biri çok tehlikeli bir sırrı da taşımaktadır. Eski bir patron tarafından oldukça zor bir seçimde bırakılmıştır ve çözüm bulmak için zamanı gitgide azalmaktadır. Eski ekip yeniden bir araya toplanmışken, bu işi çözmek için son bir kez daha belaya bulaşacaklardır... 




  • Muhalif Başkan


Beldelerine hiç yabancı ve yerli turist gelmeyen halkın Belediye Başkanını protesto etmesi sonucu başkan bu sezonda kasabada turist patlaması olacağı sözünü verir. Öfkeli kalabalık ona bir şans daha tanımak için meydanı terk eder. Kasaba halkına söz veren belediye Başkanı, buraya nasıl turist çekebileceğini kara kara düşünür. Önüne gelene akıl danışır,her kafadan sesler yükselir. En nihayetinde kasabada yapılacak bir güzellik yarışmasıyla buranın hem medyanın hem de turistlerin uğrak yeri olacağına karar verilir. Başkan hiç vakit kaybetmeden kollarını sıvar, İstanbul'daki bir manken ajansla irtibata geçer... Ve olaylar böyle başlar.



  • Bir Hikayem Var


Mert'in bir hayali vardır. Kendi filmini çekmek ? İşte bunu gerçekleştirebilmek için en yakın arkadaşları Okay  ve Aras ile  yola koyulurlar. Filmi çekebilmek için aldıkları borç paralar ve söylemek zorunda kaldıkları yalanlar, bir süre sonra başlarına bela olur. Çıktıkları bu yolda, işler planladıkları gibi gitmeyince, kendilerini macera dolu, birbirinden komik olayların içinde bulurlar.



  • Bir Gevrek, Bir Boyoz, İki de Kumru


55 yılında İzmir'i terk ederek Selanik'e gitmek zorunda kalan Hristo, ölen eşinin küllerini saat kulesi maketinin içine koyarak İzmir'e getirmek için uçağa biner. Uçakta sevdiği kızla evlenemediği için 15 yıl önce İzmir'den İstanbul'a giden Tan ile yan yana oturur. Kısa sohbet ikiliyi eski zamanlara götürür. Hristo, eski arkadaşı Oktay ve mahallelisiyle 55 yıllık hesabı vermeye çalışırken, onu büyük ve inanılmaz bir sürprizin beklediğinden habersizdir. Bu arada bir başka yerde Melih ve Ceyhun isimli iki define avcısı ise bütün paralarını vererek aldıkları bir define haritasıyla hayallerini gerçekleştirecek büyük bir hazineyi bulma umuduyla İzmir'e gelmişleridir ancak haritanın sahte olduğunu anladıklarında beş parasız Kordon'da kalırlar. Kordon hazine avcıları ile Hristo'yu birleştirir. Hazine avcıları hikayesini dinledikleri Hristo'nun kaçarken bıraktığı hazineyi almaya geldiğini düşünürler. Hristo'nun arkadaşı Oktay onu bir deponun önüne götürür, kapı açıldığında 55 yıllık sır ortaya çıkar depoda Hristo ve ailesinin kaçarken geride bıraktıkları eşyalar vardır.Kentin bir başka köşesindeki Tan, İzmir'den kaçmasına neden olan eski sevgilisi Hasret ile cenazede karşılaşır. Konuşmak istemese de konuşur. Filmin finalinde Tan, Hasret ile Kordon’da en sevdikleri şarkı ‘Hasret’ eşliğinde son danslarını yaparlarken,bunun aslında yıllar önce yarım kalan,ertelenen son vedalaşmalarının da olduğunu anlarız. Çünkü Tan, İzmir'den gittikten kısa bir süre sonra Hasret zaten ölmüştür. Hazine avcıları ise Hristo'nun hazinesinin anahtarını elinden bırakmadığı saat kulesi maketinde olduğuna kanaat getirip ele geçirmeye karar verirler..



  • Pas ve Kemik (Rust And Bone)


Katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali'nin yolları bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişir. Aslında tamamen ayrı dünyaların insanı olan Stephanie ve Ali'ye kader bir oyun daha oynar. ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır ve Ali ömrünün geri kalanını Stephanie'nın mutlu olmasına adar. Fransız yönetmen Jacques Audiard'ın, Craig Davidson'ın kısa hikayesinden Thomas Bidegain ile beraber uyarladığı ve yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini ise Marion Cotillard ve Matthias Schoenaerts paylaşıyor.Yapım 65. Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde iddialı filmlerden...



  • Zoraki İkili (De l'autre côté du périph)


Birbirlerine tamamen zıt karakterler olan iki dedektifin komik maceralarını anlatan filmde Omar Sy, varoş mahallelerde görev alan Osman adında bir polisi canlandırıyor. Osman peşinde olduğu bir kumar çetesini yakalamak için bir takım dalaverelerle kendini suç departmanının şefi olmak üzere olan seçkin bir polis François’nın ortağı yapar. Tek amacı suya sabuna dokunmadan üstlerine doğru imajı vermek olan François’nın şimdi terfisi konusunda önünde tek bir engel vardır: Burnunu her şeye sokan Osman. Küçük bir çetenin peşinde olduğunu zanneden bu uyumsuz ikili istemeden de olsa zamanla kendilerini ülkenin en büyük suç ağını çökertmek için giriştikleri bir maceranın ortasında bulacaktır.



  • Neredesin Süperman? (Bekas)


10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana, doksanlı yılların başında Kuzey Irak’taki bir Kürt köyünde yaşayan iki kardeştir. Benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin hayatı, köyde seyrettikleri Süpermen filminin ardından ilginç bir hal alır. Karşısına çıkan hiçbir güçlüğün yenemediği Süpermen’e hayran olan iki kafadar, ne pahasına olursan olsun gidip bu hiçbir şeyin yenemediği adamı bulmaya karar verirler. Nerede olduğunu bilmedikleri Amerika’ya ulaşmak üzere Michael Jackson adını verdikleri eşeklerine binerek yola koyulan iki kardeş, mayınlar, savaş ve türlü zorluklarla dolu bir yolculuğa çıkmak üzerelerdir.



  • Max'ın Maceraları Dinoterra


Gölgelerin Efendisi, Aslan Max’ın kristalleri ele geçirmesini bir kez daha başarıyla engelledikten sonra, bu kez çok daha güçlü olan Dinozor Kristallerinin varlığını öğrenerek geri döner.
Gölgelerin Efendisi bu kristalleri kötü niyetleri için kullanmak üzere ele geçirmeyi planlamaktadır. Oysa kristalleri ele geçirmesi olduça zor olacaktır; çünkü bu kristaller yalnızca Dinozorların ait olduğu tarih öncesi çağda bulunabilmektedir!
Gölgelerin Efendisi, Beyaz Kaplanların kraliçesi olan Kraliçe Felina ile iş yapmaya karar verir.
Aslanların ezeli rakibi olan Beyaz Kaplanlar, aynı zamanda Dinozorların çağına geçiş sağlayan büyülü zaman kapısına ait tek anahtarı da elinde bulundurmaktadır. Zamanın Zerrecikleri’nin Beyaz Kaplanlardan olan nöbetçileri, Gölgelerin Efendisi’nin geçmişe yolculuk ederek güçlü kristallerini aramasına yardım eder. Bu kristaller, güçlü bir T-Rex olan ve Kral tarafından korunan Kükremeler Kristali, vahşi gökyüzü avcıları tarafından korunan Uçuş Kristali ve son olarak da gizemli Trispike’lar tarafından korunan Görev Kristali’dir.
Gölgelerin Efendisi’ni durdurabilmek için Aslan Max ve arkadaşları onu zamanda yaptığı yolculukta takip etmeli, üç güçlü Dinozor Kristalini Gölgelerin Efendisi’nden kurtarmalıdır. 
Acaba Aslan Max geleceği kurtarmak için geçmişi fethedebilecek midir? 




*******************

Herkese iyi h.sonları.. :)



Kaynak: Sinemalar.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea