1 Temmuz 2011 Cuma

1 Temmuz - Vizyon Filmleri

Serin hatta zaman zaman soğuk bir haftayı geride bırakmaya hazırlanıyoruz.Haziran da geçti gitti ben hala havuz,deniz açılışını yapamadım neyse kısmet fazla düşünüp de canımı sıkmayayım :)
Hadi bakalım birlikte beyazperdeye bir göz atalım;

  • Transformers 3
Yıl 1961, insanlığın uzaya adım atışından 8 yıl önce bir Cybertron uzay gemisi büyük savaştan kaçarak Ay'ın karanlık yüzüne inmiştir. Sentinel Prime'ın kullandığı bu gemi, Cybertronlar için hayati önem taşıyan bir teknolojiyi taşıyordur. Dünyada ise insanlığın uzaya çıkma macerası başlamıştır artık. Cybertron gemisini keşfeden NASA, Başkan John F. Kennedy'nin izniyle Ay'a ilk insanı gönderme projesine 'start' vermiştir. 1969'daki Apollo 11'in macerası da böylece başlar...

  • İnsanlar ve Tanrılar
Mağrip'te 1990'larda, dağların tepesinde bir manastır... Sekiz Fransız keşiş, Müslüman köylülerle yan yana huzur içinde yaşamlarını sürdürüp giderlerken yaşadıkları ülke birden karışır: Yabancı işçiler köktendinciler tarafından katledilmiş, şiddet olayları bölgeye hâkim olmuştur. Yaklaşmakta olan tehlikeye rağmen keşişler, bedeli ne olursa olsun yerlerinden kıpırdamamaya kararlıdırlar. Ordu onlara koruma teklif eder, ama keşişler bunu da reddeder. Bir süre sonra, kaçınılmaz olan başlarına gelir ve militanlar manastırı basar. Keşişler pes etmese de artık aralarında anlaşmazlıklar vardır: bazıları kalmaya kararlıdır, bazıları gitmek ister. İnanç ve fanatizm hakkında ağırbaşlı bir başyapıt...

  • Dehşetin Gözleri
Dokuz yaşındaki Lisa yeni tanıştığı arkadaşının aslında annesinin daha önce ölen ikiz kızkardeşinin hayaleti  olduğunu keşfeder.

  • Aşka Şans Ver
Jullien Monnier, çok başarılı bir ilişki danışmanı olmasına rağmen, hayatına giren kadınları iki haftadan fazla elinde tutmayı beceremez. Tam başka biriyle çıkmamaya karar vermişken Johanna’ya âşık olur. Fakat Joanna bir süre sonra başına gelen tersliklerin onunla tanıştığı günden beri olduğunu fark eder.

  • Julia'nın Gözleri
Julia'nın (Belén Rueda) sonunda onu kör bırakacak olan bir göz hastalığı vardır.Julia'nın ikiz kız kardeşide aynı hastalığa yakalanmış ve kendini bodrum katında asarak intihar etmiştir.Herkes onun intihar ettiğini düşünsede Julia aynı fikirde değildir,kardeşini kimin öldürdüğünü bu işin gerçek nedenini öğrenmek amacı ile kendini bu göreve adar ve araştırmaya girer.İpuçlarını tek tek toplamaya başladığı andan itibaren izlenildiğinin farkına varır.Bu arada gözündeki hastalık ilerlediğinden dolayı Julia cerrahi bir operasyon geçirir ve iki hafta boyunca gözünde bir sargı ile yaşamak zorunda kalır.Kardeşini öldüren katilin geceleri evine girip kendisini izlediğini hisseder ve onun için gerilimli saatler başlamıştır. Onun kusuru görme yeteneğinin sade bir çarpıtmasımıdır,veya hayal etme gücünün yeteneğimidir?Onu izleyen adam görünmez olabilirmiydi?Bu sorular içeriisnde Julia gizemli ve karabasana dönen bu bu karanlık dünyadan kurtulabilecekmiydi.

  • Bir Ayrılık
İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin biten bir evliliği konu alan Jodaeiye Nader az Simin/Nader ve Simin, Bir Ayrılık adlı filmi, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü’yle onurlandırıldı. Filmin başrol oyuncuları Leila Hatami ve Peyman Moadi’nin yanı sıra, diğer ekip oyuncularının En Iyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerini paylaşması da filmin başarısını farklı bir boyuta taşıdı.

---------------------------------------------------
Hepinize keyifli bir haftsonu dilerim :)

Kaynak:sinemalar.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea