10 Şubat 2012 Cuma

10 Şubat - Vizyon Filmleri

Cuma geldi bile ,yeni filmlerle buluşma zamanı!
Bu hafta beyazperde yine oldukça hareketli tam 7 yeni film vizyondaki yerini aldı.
İşte o filmler:
  • Düşmanı Korurken (Safe House)
Matt Weston, Cape Town kentinde, düzenli ama sıradan bir hayatı olan genç bir CIA ajanıdır. 1 seneyi aşkındır görevli olduğu merkezde dört duvar arasına kısılmış biçimde, saha tecrübesi edinemeden zaman geçirmektedir. Kendini kanıtlayacağı bir görevi dört gözle beklerken, karşısında on yıldır kaçak olan eski CIA ajanı Tobin Frost'u bulur.
Frost istihbarat biriminin en ünlü operasyon adamlarından biriyken, CIA'ye sırt çevirmiş ve para karşılığı orduya ait gizli sırları, dosyaları rakip ülkelere satmaya başlamıştır. Hatta Kuzey Kore’nin Amerika'ya karşı elinin güçlenmesinde büyük rol oynamıştır. Şimdi yakalanan Frost, Weston'ın çalıştığı ve "safe house" olarak adlandırılan merkezde sorguya çekilir fakat en güvenli olması beklenen bu bölge, beklenmedik biçimde paralı askerler tarafından basılır. Canlarını son anda kurtaran yeni ikili kendilerini kimin öldürmek istediğini buluncaya kadar en güvenli ve güvenilir yere kaçmak zorundadır.


  • Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike (Star Wars : Episode I - The Phantom Menace)
Naboo gezegenindeki problemi çözmek için iki Jedi Şövalyesi, Qui Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi Naboo'ya doğru yola çıkarlar. Yolda, köle bir çocuk olan Anakin Skywalker ile karşılaşırlar. Çocuğun içindeki "güç"ün çok yüksek olduğunu fark eden şövalyeler Anakin'i de yanlarına alarak yola devam ederler.


  • Sürücü (Drive)
Dublörlük yapan ve üst düzey araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir sürücünün (Ryan Gosling) yaşamını anlatıyor.
Sürücünün yaşamı, komşusu Irene'nin (Mulligan) hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hal alır. Bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi hem kendi hayatını, hem Irene ve oğlununkini kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir.


  • Köstebek (Tinker Tailor Soldier Spy)
Soğuk savaş sonrası İngiliz istihbarat örgütü içinde yaşanan bir köstebek avını anlatacak olan film; örgütün iç çatışmalarını, hesaplaşmalarını, müthiş entrikaları, devletler arası değiş-tokuşları, üstte ve altta var olan ilişkileri, stratejileri gözler önüne serecek.


  • Duyguların Rengi (The Help)
1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar.
Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile...


  • Marilyn ile Bir Hafta (My Week With Marilyn)
Başrolde Marilyn Monroe rolünde izlediğimiz Michelle Williams'a 3. Oscar adaylığını getiren ve Altın Küre Ödülleri'nde Komedi/Müzikal dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandıran Marilyn ile Bir Hafta (My Week with Marilyn), sinemacı-yazar Colin Clark'ın anılarından oluşan iki farklı kitaptan uyarlandı.


  • Jack ve Jill (Jack and Jill)
Ailesine bağlı olan Jack, ikiz kız kardeşi Jill'i Şükran Günü'nde aile yemeğine davet eder ve onunla bir anlaşma yapar. Fakat bir süre sonra işler tersine döner ve Jill evden ayrılır..



*************************
Herkese mutlu h.sonları.. :)


Kaynak:sinemalar.com

2 yorum:

  1. diğer filmler için birşey diyemeyeceğim ama drive filmi tamamen hayal kırıklığı bir filmdir... 1 sahne dışında güzel bir sürüş yok... hikaye normal insanın yaşayabileceği herkesin başına gelebilecek bir hikaye kurgu güzel fakat film güzel değil... eğer araba izlemek istiyorsanız fast and foruis 5i tekrar izleyin bunu izlemekten bin kat iyidir... afişinden dolayı duyguların rengi (the help) filmi merak uyandırıyor :)

    YanıtlaSil
  2. cnm,güzel fikirlerin için teşekkür ederim!
    hızlı ve öfkeli serisi'nin yerini hiç bir film alamaz katılıyorum.
    DRIVE filmini henüz izlemesem de ilgimi fazla çekmediğini itiraf etmeliyim:)
    Dvd'si çıkınca evde keyif yapa yapa izlenebilitesi olabilir diye düşünüyorum :)
    -sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea