23 Mart 2012 Cuma

23 Mart - Vizyon Filmleri

Herkese merhaba :)
Bir haftayı daha sonlandırmak üzereyiz ,havalar mükemmel gidiyor!
Bu hafta beyaz perdede 2si yerli olmak üzere toplam 6yeni film var.
  • Açlık Oyunları (The Hunger Games)
Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır. On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır.Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.


  • Gri Kurt (The Grey)
Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?



  • Ölüm Yolculuğu (Apollo 18)
Apollo 18. 1970'li yıllarda aydaki çalışmalardan sonra saklanan görüntülerin gün yüzüne çıkması ile birlikte aydaki yaşam belirtileri ortaya çıkmıştır. Bunun üzerine Nasa'nın bu görüntüleri neden sakladığını araştırmak için bir grup insan olayı araştırır. Olayın hiç de sıradan olmadığı gün geçtikçe anlayacaklardır. 'Bu Evrende Yalnız Değiliz'


  • Bir Ses Böler Geceyi
Film bir kazayla başlar; üniversitede araştırma görevlisi Süha’nın arabasıyla bir köy mezarlığının duvarına çarpmasıyla... Gök yarılmışçasına yağmur yağmaktadır, Süha gecenin içinden geçen bir tabut görür, frene basar... Gözlerini açtığında bir köy mezarlığındadır... Kendini mezar taşlarının arasında bulan Süha, boş bir mezardan geçmiş yaşamına doğru ilginç bir yolculuğa çıkacaktır. Mistik, gizemli ve gerilim yüklü bir yolculuk.   Bu yolculukta, boş mezarın ölüsü Alevi genci İsmayil, kendini arayan Süha’ya rehber olacaktır. İsmayil’in yaşamı Süha için bir aynadır. O aynada Türkiye’nin yakın tarihini, 12 Eylül Darbesi’nin öncesini, darbe dönemini ve sonrasını görecektir.


  • El Yazısı
Kasabanın eczacısı Zeynep ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. Genç Ahmet, yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı plânlamaktadır. Afacan Ragıp, Eczacı Zeynep’e naif bir aşk mektubu yazar. Kasabanın ilk yabancı öğretmenini karşıladığı günde, umut dolu bu üç hikâye giderek iç içe geçer.


  • Ölüm Denizi (Hwanghae - The Yellow Sea)
Gu-nam Kuzey Kore, Çin ve Rusya arasında kalan Yanji kentinde taksicilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan fakir bir şöfordür. İş bulmak için Kore'ye giden karısından 6 aydır haber alamaz. Bu arada Gu-nam'ın borçları da katlanarak artmıştır, artık yolun sonuna doğru geldiğini hisseder. Tam da bu sırada borçlarının silinmesi, hayatının düzene kavuşması hatta karısıyla yeniden bir araya gelmesi için kendisine son bir şans verilir: Güney Kore'ye geçip bir cinayet işleyecek, tetikçi olacaktır. Çaresiz Gu-nam teklifi kabul eder fakat işler planlandığı gibi gitmeyince Kuzey ve Güney Kore çetelerinin arasında kalır...





****************************
Herkese iyi h.sonları.. :)


Kaynak:sinemalar.com

2 yorum:

  1. yine döktürmüşsün canım eline sağlık... izlediklerim arasında grey mevcut ve tavsiye edebileceğim bir film tamamen gerim gerim geriliyorsun... macera severler için güzel bir film ama hani ahım şahım süper diyebileceğimmi orası tartışılabilir... sıkılmıyorsun ama geriliyorsun... yinede izlenebilirler arasında... şu sıralar açlık oyunu filmini merak ediyorum fragmanlarından dolayı ama malum durumdan sinemaya gidemiyorum... bir ses böler geceyi yine 80li yıllarla koyu solcuları anlatıyormuş ve ben artık bu tarz filmler izlemekten sıkıldım çünkü taraflı filmler pek hoşuma gitmiyor dizilerdede aynısı geçerli bence tutacak bir film değil... onu izlemek yerine tekrar tekrar babam ve oğlumu izlemek daha mantıklıdır! ellerine sağlık tekrar...

    YanıtlaSil
  2. cnm! ne kadar güzel,vakit ayırıp önem verip yazmışsın çok teşekkürler.
    grey fazla ilgimi çekmemişti ama gerçekten gerim gerim geriyorsa izlemeye değer olabilir diye düşünüyorum.ben de tarafcı film/dizilerin artık eski önemini yitirdiğini düşünüyorum (çok fazla yptıklarından tadı kaçtı).
    ellerine sağlık canikom öpüyorum :*

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

mavigülücük :) Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea